Σώμα

Σώμα

Όπως σε όλα τα σύγχρονα κέντρα αδυνατίσματος χρησιμοποιούμε πολυδύναμα μηχανήματα τελευταίας γενιάς που παρέχουν την δυνατότητα πολλαπλής παρέμβασης για να αδυνατίσετε.

Στο ινστιτούτο αισθητικής μας διαθέτουμε δύο διαφορετικά προγράμματα – μηχανήματα:
α) λιποδιάλυση – σύσφιξη
β) πρεσσοθεραπεία, με τελικό στόχο την απώλεια πόντων του σώματος και την βελτίωση της κυτταρίτιδας

Λιποδιάλυση και σύσφιξη επιτυγχάνονται με παθητική γυμναστική, η οποία αφορά σε εφαρμογή της ιατρικής τεχνολογίας στην οποία τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται “προκαλούν” το σώμα και τους μυς να κάνουν τις ίδιες κινήσεις που θα έκαναν και στη συμβατική άσκηση. Η διαφορά είναι ότι εδώ δεν υπάρχει κόπος.

Με την πρεσσοθεραπεία αφυπνίζεται ο μεταβολισμός, καθώς ο μηχανισμός σταδιακής συμπίεσης και αποσυμπίεσης του σώματος, υποκαθιστά το λεμφικό μασάζ και ενεργοποιεί τη λεμφική κυκλοφορία. Η κακή κυκλοφορία της λέμφου είναι εν μέρει υπεύθυνη για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Επομένως η πρεσσοθεραπεία βοηθά στη βελτίωσή της, ενώ έχει άριστα αποτελέσματα στις περιπτώσεις κατακράτησης υγρών (οιδήματα, πρησμένα πόδια).

Η διάρκεια των προγραμμάτων εξαρτώνται από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κάθε ενδιαφερόμενος, το ιατρικό ιστορικό του, την άσκηση και την διατροφή του, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι οι γυναίκες απαλλάσσονται δυσκολότερα από τα περιττά κιλά σε σύγκριση με τους άνδρες.
Η προσπάθεια απόκτησης ενός ωραίου σώματος ολοκληρώνεται και με την απώλεια βάρους. Η συνεργασία μας με πτυχιούχο διαιτολόγο – διατροφολόγο σας δίνει τη δυνατότητα να απαλλαγείτε από τα κιλά που πιθανόν να σας βαραίνουν, με εύκολο και υγιεινό τρόπο, αλλά και να σας μυήσει σε νέες διατροφικές συνήθειες.

Τελευταίες επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι το άγχος επιδρά άμεσα στο σώμα μας και επηρεάζει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και της εναπόθεσης λίπους, προκαλώντας τα χαρακτηριστικά δερματικά προβλήματα που τα συνοδεύουν. 

Όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση στρες και άγχους, αυξάνεται η παραγωγή κορτιζόλης (ορμόνη του στρες). Η κορτιζόλη, όταν βρίσκεται σε υψηλή συγκέντρωση στο σώμα μας, συμβάλλει στη συσσώρευση λίπους στους ιστούς και ενισχύει την κατακράτηση υγρών. Το δέρμα γίνεται πιο θαμπό και γκρίζο, ο όγκος των λιποκυττάρων αυξάνει και η κυκλοφορία της λέμφου στο σώμα γίνεται πιο δύσκολα. Η ομαλή λεμφική κυκλοφορία είναι σημαντική, καθώς η λέμφος απομακρύνει από το σώμα μας όλα τα άχρηστα, και ενδεχομένως τοξικά, προϊόντα του μεταβολισμού. Η δυσλειτουργία της λεμφικής κυκλοφορίας, σε συνδυασμό με την αύξηση του όγκου των λιποδών κυττάρων, αποτελεί τη βασική αιτία εμφάνισης της κυτταρίτιδας. Συνήθως, τα ενεργά συστατικά που περιέχουν τα αδυνατιστικά καλλυντικά προϊόντα, στόχο έχουν να παρεμποδίσουν εν μέρει αυτήν την κατάσταση.  

Η νέα αντικυτταριτιδική σειρά σώματος SINECELL από τη Vagheggi δίνει την πιο καινοτόμα απάντηση στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της εναπόθεσης λίπους, με τη χρήση δύο μοναδικών εκχυλισμάτων φυκιών. Το εκχύλισμα από το κόκκινο φύκος Polysiphonia Brodiei, το οποίο είναι λιποδιαλυτικό και ευνοεί την κατανάλωση λίπους από τους ιστούς, καταπολεμώντας τα αρνητικά αποτελέσματα του στρες στο δέρμα και το εκχύλισμα φυκιών Jania Rubens. Το άλγος αυτό έχει το χαρακτηριστικό ότι δρα σαν σφουγγάρι, απορροφώντας μεγάλη ποσότητα νερού, βοηθά στην κατακράτηση υγρών, αλλά και στην ενυδάτωση και φέρνει μια νέα ισορροπία στους ιστούς που επηρεάζονται από την αντιαισθητική κυτταρίτιδα και αποτρέπει την εμφάνιση της «φλούδας πορτοκαλιού». Τα προϊόντα έχουν εμπλουτιστεί με καθαρά προβιοτικά, τα οποία παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο δέρμα, ενεργοποιώντας το μεταβολισμό και την απόρριψη αποβλήτων, που είναι σε υψηλή συγκέντρωση στους ιστούς και ευθύνονται για την κακή όψη του  δέρματος. Οι ιδιότητες αδυνατίσματος και αποστράγγισης των προϊόντων ενισχύονται από την καφεΐνη, το οργανικό ιώδιο -το οποίο είναι απόλυτα ασφαλές ακόμα και για άτομα με προβλήματα θυροειδούς- και το εκχύλισμα φυκιών Phyllacanta Fibrosa, ένα καφέ φύκι που συναντάμε συχνά στα αδυνατιστικά προϊόντα, και Quercia Marina, γνωστό επίσης για τις αποστραγγιστικές του ιδιότητες. 

 

Διαδικασία εφαρμογής: 

  1. Ξεκινάμε με ένα ειδικό peeling σώματος, το οποίο με τη διαδικασία της όσμωσης διεγείρει την αιματική κυκλοφορία και προετοιμάζει το δέρμα να δεχθεί τα δραστικά προϊόντα που θα ακολουθήσουν. Τυλίγουμε και παραμένετε για 15-20 λεπτά για ενεργοποιηθεί η όσμωση. 
  1. Ακολουθεί ελαφρύ ντους για να απομακρυνθούν τα υπολείμματα του peeling. 
  1. Κάνουμε χειρονακτικό μασάζ για 15-20 λεπτά, στις περιοχές που μας απασχολούν (μηρούς, γλουτούς, κοιλιά, μπράτσα), με ειδικό αδυνατιστικό serum. 
  1. Τυλίγουμε με γάζες τις πάσχουσες περιοχές. Οι γάζες είναι συσκευασμένες και εμποτισμένες με ειδικό προϊόν, που βοηθά στη απώλεια πόντων, στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, αλλά και στην επιδερμική σύσφιξη. Μένετε έτσι για 20 λεπτά. 
  1. Αφαιρούμε τις γάζες, απλώνουμε το προϊόν που μπορεί να έχει περισσέψει πάνω στο σώμα και είστε έτοιμοι για αποχώρηση. 

Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε να προσθέσουμε την χρήση μηχανημάτων πρεσσοθεραπείας ή μυϊκής τόνωσης στα στάδια 1 και 4 αντίστοιχα.  

 

Το χειρωνακτικό μασάζ για κυτταρίτιδα μπορεί να γίνει προκειμένου να μειωθούν τα συνολικά συμπτώματα της κυτταρίτιδας που είναι παρόντα στις μεγαλύτερες περιοχές του σώματος, όπως οι μηροί, οι γλουτοί και η κοιλιακή χώρα. Οι συνεχείς μαλάξεις με ειδικά αιθέρια έλαια βοηθάει στη μείωση του όγκου των λιποκυττάρων που βρίσκονται κάτω από το δέρμα και προκαλούν τα συμπτώματα που είναι γνωστά ως κυτταρίτιδα. Απομακρύνει τις τοξίνες και τα συσσωρευμένα υγρά και αντιμετωπίζει τα προβλήματα που σχετίζονται με την κακή κυκλοφορία του αίματος. Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η κυτταρίτιδα και συσφίγγει το δέρμα. Για την ολοκληρωμένη θεραπεία ενάντια στην κυτταρίτιδα, προηγείται του μασάζ το peeling σώματος και ακολουθεί μάσκα φυκιών.

Πώς να φροντίσετε την επιδερμίδα του σώματός σας; Το κάνουμε εμείς για εσάς. Μια καλή περιποίηση του δέρματος ξεκινά με την καλή ενυδάτωσή του, η οποία περιλαμβάνει peeling σώματος, ολιγόλεπτο χαλαρωτικό μασάζ και μια ενυδατική μάσκα σώματος, συνολικής διάρκειας μέχρι και 2 ωρών (ανάλογα το μέρος του σώματος).
Η συχνή χρήση σαπουνιών ή άλλων προϊόντων δέρματος που κυκλοφορούν στο εμπόριο διαταράσσουν την υδρολιπιδική ισορροπία της επιδερμίδας, όπως και η ζέστη, το κρύο, ο αέρας και το ξηρό κλίμα. Γι’ αυτό χρησιμοποιούμε καλλυντικά για ν’ αυξήσουμε τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα μας και ν’ αποτρέψουμε την περαιτέρω απώλεια νερού από αυτό.