ΧΗΜΙΚΟ PEELING

ΧΗΜΙΚΟ PEELING

Τα χημικά peelings (chemical peels) εφαρμόζονται στην αισθητική για να πετύχουμε την πλήρη κυτταρική ανανέωση της επιδερμίδας. Χρησιμοποιούνται διαλύματα οξέων (ΒΗΑ ή ΑΗΑ),τα οποία προκαλούν απολέπιση και απομάκρυνση των ανώτερων στοιβάδων της επιδερμίδας, με τη δημιουργία ενός ελεγχόμενου εγκαύματος.

Μας δίνουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως ουλές και σημάδια ακμής, ρύθμιση λιπαρότητας, δυσχρωμίες, πανάδες και κηλίδες, καθώς και λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αλλά και ένα θαμπό και κουρασμένο δέρμα. Μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και στη ράχη των χεριών. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Το δέρμα φαίνεται πιο υγιές, φωτεινό και λαμπερό.

  • Σαλικυλικό οξύ. Για λιπαρά δέρματα και δέρματα με τάση για ακμή.

Β-ύδροξυ οξύ (ΒΗΑ) έχει κερατολυτική, αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Έχει την ιδιότητα να διαπερνά τη λιπαρότητα και να ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος. Προκαλεί απολέπιση, ομαλοποιεί το δέρμα και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης νέων βλαβών (σπυράκια και μαύρα στίγματα).

Ιδανικό για ρύθμιση λιπαρότητας, μείωση των διεσταλμένων πόρων, αντιμετώπιση ουλών και σημάδια ακμής.

  • Aμυγδαλικό οξύ. Για πανάδες και κηλίδες και δέρματα με φωτογήρανση.

Α- ύδροξυ οξύ (ΑΗΑ) έχει λευκαντική δράση, μειώνει αποτελεσματικά πανάδες και κηλίδες. Ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, επιταχύνοντας την ανανέωση της επιδερμίδας. Το υψηλό μοριακό του βάρος επιτρέπει να απορροφάται αργά από το δέρμα, επιτυγχάνοντας μια πιο ήπια, λλά παρατεταμένη απολέπιση. Η ιδιότητα αυτή το καθιστά κατάλληλο ακόμα και για τα ευαίσθητα δέρματα.

Ιδανικό για την αντιμετώπιση υπερμελαγχρώσεων και θεραπείες flash για άμεση αναζωογόνηση του δέρματος.

  • Πυροσταφυλικό & Γαλακτικό οξύ. Για λεπτές γραμμές και ρυτίδες και επιδερμική χαλάρωση.

Το πυροσταφυλικό είναι ένα Α- ύδροξυ οξύ (ΑΗΑ), έχει ισχυρή ενυδατική και συσφικτική δράση, ενεργοποιώντας τη δημιουργία νέων ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Έχει χαμηλό μοριακό βάρος κι έτσι διεισδύει μέχρι τα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, προσφέροντας άριστη αντιγηραντική δράση. Μειώνει το βάθος των ρυτίδων.

Το γαλακτικό οξύ βελτιώνει την υγρασία του δέρματος, μειώνοντας τις απώλειες σε νερό. Έχει λευκαντική και αντιρυτιδική δράση, βελτιώνει την υφή και την φωτεινότητα του δέρματος.

Ένα κοκτέιλ ιδανικό για ξηρά και αφυδατωμένα δέρματα, με σημάδια γήρανσης και χαλάρωσης.

Τα χημικά peelings εφαρμόζονται σε καθαρό δέρμα και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε μια λοσιόν εξουδετέρωσης. Μπορούν να εφαρμοστούν μόνα τους ή σε συνδυασμό με κάποια άλλη αισθητική θεραπεία, όπως δερμοαπόξεση, μεσοθεραπεία ή τον κλασικό βαθύ καθαρισμό, για πιο θεαματικά αποτελέσματα.

Προτείνουμε 3-6 θεραπείες, με συχνότητα μία συνεδρία κάθε 15 μέρες.

Ο χρόνος αποθεραπείας είναι 2-5 μέρες. Την πρώτη μέρα υπάρχει μια ελαφριά κοκκινίλα. Το δέρμα δεν ξεφλουδίζει έντονα.

Συνιστάται η χρήση ειδικών προϊόντων στο σπίτι.

Απαραίτητη η χρήση αντηλιακής κρέμας SPF 30-50. Αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο 48 ώρες πριν και μετά την εφαρμογή.

Αποφεύγεται η αποτρίχωση στην περιοχή, 24 ώρες πριν την εφαρμογή και μέχρι να επανέλθει το δέρμα στο φυσιολογικό.

Αποφεύγεται σε περίπτωση εγκυμοσύνης και όταν υπάρχουν πληγές και ενεργές φλεγμονές.