Ή αλλιώς πώς να διορθώσετε τα σημάδια του ήλιου! Οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν, αλλά όχι και η έκθεσή σας σε αυτόν. Άρα, προτεραιότητά σας είναι να επαναφέρετε το δέρμα σας στην αρχική ενυδατωμένη του μορφή και μετέπειτα να συνεχίσετε να το διατηρείτε στην ίδια υγιής κατάσταση. Όσο η γυναίκα είναι ενήμερη για τους κινδύνους από τον ήλιο και φροντίζει το δέρμα της με σωστά προϊόντα, δεν κινδυνεύει από πρόωρη γήρανση. Όσο όμως το αφήνει αφρόντιστο οδηγείται προς την φωτογήρανση, που όταν γίνει ορατή η κατάσταση είναι μη-αναστρέψιμη.

1. Για περίπου μια εβδομάδα προσπαθήστε να ενυδατώσετε το δέρμα σας και να το καταπραΰνετε από την ξηρότητα ή τον ερεθισμό που προκαλούν οι ακτίνες του ηλίου ή οι υψηλές θερμοκρασίες. Γι’ αυτό, σε καθημερινή βάση ακολουθείτε πρωί- βράδυ μια απλή θεραπεία με καθαριστικό προσώπου σε μορφή σαπουνιού και επάλειψη με ενυδατική κρέμα, ίσως λίγο πιο λιπαρή από αυτή που χρησιμοποιείτε συνήθως. Αν θέλετε κάντε και μια μάσκα προσώπου με φυσικά συστατικά (πχ. γιαούρτι, ελαιόλαδο ή φρούτα), που θα προσφέρει στο δέρμα σας δροσερή αναζωογόνηση.

2. Την δεύτερη εβδομάδα, καλό είναι να κάνετε ένα καθαρισμό προσώπου ή δερμοαπόξεση. Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου θα εισχωρήσει καλύτερα στο εσωτερικό του δέρματος, θα ανοίξουν οι πόροι, θα αφαιρεθεί το περιττό σμήγμα και θα καθαρίσει το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με εφαρμογές peeling και μάσκες ενυδάτωσης.  Ο καθαρισμός προσώπου θα βοηθήσει το δέρμα ν’ αναπνεύσει και ν’ ανανεωθεί, χωρίς ν’ αφήσει σημάδια, ουλές ή άλλες μακροχρόνιες βλάβες. Θα το δείτε. Αμέσως μετά το δέρμα σας θα αποκτήσει την τρυφερότητα και την ελαστικότητα που θέλατε και θα λάμπει σαν αυτό του μικρού παιδιού.

3. H πλήρης επανόρθωση του δέρματος μετά την «κακοποίηση» που υπέστη τους καλοκαιρινούς μήνες, περιλαμβάνει φροντίδα στο ινστιτούτο αισθητικής, καθώς και ειδικά καλλυντικά επαναφοράς. Στο Ινστιτούτο μας γίνονται χημικά και άλλα peelings με AHA’s ή οξέα φρούτων σε συνδυασμό με δραστικά προϊόντα επαναφοράς που μειώνουν το πάχος της επιδερμίδας, διεγείρουν την αναγέννησή της και ομαλοποιούν το δερματικό ανάγλυφο. Φυσικά, μόνο εάν το δέρμα σας το έχει ανάγκη. Με αυτή την μέθοδο επιτυγχάνεται η μερική εξαφάνιση των πανάδων- κηλίδων. Ρωτήστε μας ποια μέθοδος είναι κατάλληλη για εφαρμογή στην επιδερμίδα σας.

4. Παράλληλα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε κατάλληλα καλλυντικά επανόρθωσης με συστηματική χρήση στο σπίτι. Αυτά περιέχουν δραστικές αναγεννητικές  ουσίες όπως ειδικές ιστο-αναπλαστικές βιταμίνες (Α, Ε, C) και αιθέρια έλαια, που μετά από λίγες εβδομάδες εξαλείφουν τα σημάδια της πρόωρης φωτογήρανσης.

5. Αν επιθυμείτε πιο δραστικά αποτελέσματα σε περιστατικά λεκέδων- πανάδων, σας προτείνουμε την Φωτολεύκανση με τη βοήθεια του μηχανήματος Apilux 2G. Με το παλμικό φως επιτυγχάνεται ο σταδιακός αποχρωματισμός του λεκέ ή της πανάδας. Η εφαρμογή γίνεται κάθε 20- 30 μέρες και απαιτούνται συνολικά 5-6 επισκέψεις, που εξαρτάται από το πόσο σκουρόχρωμος είναι ο λεκές/ πανάδα, αλλά και από το χρονικό διάστημα ύπαρξής του. Η καλύτερη περίοδος για να ξεκινήσετε την φωτολεύκανση είναι το φθινόπωρο, όπου ο ήλιος «κρύβει» τα δόντια του. Αυτό φυσικά δεν σας απαλλάσσει από την χρήση αντηλιακής κρέμας προσώπου, την οποία σας θυμίζουμε ότι πρέπει να φοράτε όλη την διάρκεια του χρόνου.