Ακούς για BB και CC κρέμες. Δεν ξέρεις ποια είναι η διαφορά και τι να διαλέξεις; Σου λένε ότι μοιάζουν με τα καλλυντικά foundation ή το cover make-up και μπερδεύεσαι περισσότερο. Ουφ! Εδώ είμαστε εμείς, για να σου δώσουμε τα φώτα μας και να σε βοηθήσουμε καταρχήν να καταλάβεις τις διαφορές των δύο προϊόντων. Στη συνέχεια, δεν έχεις παρά να επιλέξεις το προϊόν που ταιριάζει στο δέρμα σου.

ΒΒ= Blemish Balm

  • Οι ΒΒ creams είναι γνωστές ως blemish ή beauty balm. Είναι ενυδατικές κρέμες και περιέχουν χρώμα, έτσι ώστε να εφαρμόζονται στην επιδερμίδα παίζοντας τον ρόλο του ελαφρύ make-up. Mάλιστα, υπάρχουν BB κρέμες με διαφορετικές αποχρώσεις, όπως τα make-up (πχ. natural, bronze), για να ταιριάζουν απόλυτα με τον χρωματισμό του δέρματός σου. Προσαρμόζονται απόλυτα στην επιδερμίδα και καλμάρουν το ευαίσθητο δέρμα.
  • Περιέχουν συστατικά ενυδάτωσης, αλλά και SPF, με στόχο να σας προστατεύουν συνεχώς από την ηλιακή ακτινοβολία.
  • Συνήθως, οι κρέμες BB δεν είναι πολύ λιπαρές, δίνουν ένα καλυπτικό αποτέλεσμα, κατάλληλο ακόμα και για δέρματα με ακμή ή πολύ λιπαρά δέρματα. Αν έχεις πρόβλημα με ακμή, καλό είναι να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου ή την αισθητικό που εμπιστεύεσαι και γνωρίζει την σύσταση του δέρματός σου και μπορεί να σου προτείνει το κατάλληλο για την περίπτωση προϊόν.

Εκείνες που εμείς σας προτείνουμε, επειδή τις έχουμε δοκιμάσει είναι  α) BB Perfecting Care της Sans Soucis Botanicals & Minerals  β) Blemish Balm της Schrammek. Περιέχει έλαιο βερίκοκου και υαλουρονικό και χαρίζει βελούδινη απαλότητα μειώνοντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

CC= Color Control

  • Οι CC κρέμες, όπως το δηλώνουν και το όνομά τους, έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν ή να διορθώνουν (color correcting) τις διάφορες δερματικές ατέλειες, αλλά και για να προστατεύουν από  τα διάφορα στίγματα στο πρόσωπο. Πάρτε για παράδειγμα τις ενοχλητικές φακίδες ή κάποιες μικρές πανάδες που πιθανόν δημιούργησε στο δέρμα σας ο καλοκαιρινός ήλιος. Βέβαια, στην δεύτερη περίπτωση των πανάδων, το προϊόν αυτό δεν αποτελεί πανάκεια για το δερματικό σας πρόβλημα, αλλά σίγουρα θα μειώσει την κακή αισθητική και διαχρονικά θα ελαττώσει το πρόβλημα, λειτουργώντας κυρίως ως ασπίδα προστασίας κατά του ήλιου.
  • Μία κρέμα CC διορθώνει το χρώμα, λειτουργεί ως primer, ως foundation, ως ενυδατική με δείκτη προστασίας SPF και σαν αντιγηραντική κρέμα κατά της φωτογήρανσης. Πως ακριβώς λειτουργεί; Οι διαχυτές φωτός σε μικροακάψουλες μεταμορφώνουν την κρέμα κατά την εφαρμογή, σε ένα καλυπτικό make-up, το οποίο διορθώνει την απόχρωση της επιδερμίδας. Το φυσικό αντιγηραντικό συστατικό που περιέχει μειώνει και λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και διορθώνει τις ατέλειες, ενδυναμώνει και συσφίγγει.
  • Οι CC κρέμες, αν και αντιγηραντικές, δεν είναι  λιπαρές και διατίθενται κι αυτές συνήθως σε δύο αποχρώσεις, μία για πιο λευκές επιδερμίδες με τάση για κοκκίνισμα και η δεύτερη για τις πιο μελαμψές και άτονες επιδερμίδες.

Δοκιμάζοντας διάφορα προϊόντα καταλήξαμε στις πιο αποτελεσματικές: α) CC της Sans Soucis Botanicals & Mineral, β) CC Crème της Phytomer. Η πρακτικότητα είναι προτεραιότητα γι’ αυτό το προϊόν καθώς συνδυάζει κίνηση πολλαπλών δράσεων.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η χρήση των BB και CC creams είναι δυνατή όλο τον χρόνο, παίζουν αυτό τον πολλαπλό ρόλο: κάλυψης, προστασίας, ενυδάτωσης, αντιγήρανσης! Η αποτελεσματικότητα τους θα σας εκπλήξει και θα δείτε το δέρμα σας να βελτιώνεται σε ποσοστό έως και 91%. Μια «ευφυής» κρέμα σας περιμένει…

BB vs CC. Ποια κρέμα να διαλέξεις; BB vs CC. Ποια κρέμα να διαλέξεις; BB vs CC. Ποια κρέμα να διαλέξεις;