Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν στην θεραπευτική μέθοδο της μεσοθεραπείας για την αντιμετώπιση παθήσεων που έχουν σχέση με την ανανέωση του δέρματος, την θεραπεία κυτταρίτιδας ή την καταπολέμηση του τοπικού πάχους.  Αν και πρόκειται για κατεξοχήν αισθητικά προβλήματα, δεν παύει να αποτελεί μια ιατρική μέθοδο, την οποία εφαρμόζουν οι δερματολόγοι και οι επαγγελματίες αισθητικοί.

Κατά την μεσοθεραπεία, μικρές ποσότητες φαρμακευτικών ή και ομοιοπαθητικών ουσιών όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα ή ένζυμα εγχέονται στο μεσόδερμα (δηλαδή στο κατώτερο χόριο-υποδόριο) το οποίο αποτελεί τη μεσαία στοιβάδα του δέρματος, εξ΄ ου και η ονομασία της. Οι ουσίες αυτές διαχέονται στο δέρμα συνήθως σε ενέσιμη μορφή, αλλά όχι πάντα, καθώς η αισθητική δερματολογία έχει δημιουργήσει νέα επεμβατικά προϊόντα αγωγής σε μορφή serum, cream ή και patch. Έτσι, εμφανίζονται πολλές παραλλαγές στην τεχνική αλλά και στα υλικά που χρησιμοποιούνται.

Και για όσους αναρωτιούνται, ποιο είναι το πλεονέκτημα της έναντι της φαρμακευτικής αγωγής με λήψη από το στόμα, είναι το να αποφευχθεί ακριβώς αυτή η διαδικασία της κατανάλωσης φαρμάκων που θα εισχωρήσουν σε όλο το σώμα με αποτέλεσμα μικρότερες δόσεις δραστικής ουσίας να χρησιμοποιούνται καθώς ενίονται άμεσα στην περιοχή που το έχουν ανάγκη. Το δέρμα έχει την ιδιότητα να απελευθερώνει σταδιακά το ενιέμενο μείγμα συντηρώντας το αποτέλεσμα για μεγαλύτερο διάστημα.

Μεσοθεραπεία ματιών
Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, η μεσοθεραπεία αποτελεί μια πολύ καλή λύση για διάφορα προβλήματα σε πολλά σημεία του σώματος όπως για παράδειγμα στο πρόσωπο, και πιο συγκεκριμένα γύρω από την περιοχή των ματιών. Εφόσον η γήρανση είναι μια διαδικασία που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, ο μοναδικός τρόπος για να μειώσουμε αν όχι να εξαφανίσουμε τις ρυτίδες, είναι η εφαρμογή αποτελεσματικών θεραπειών. Η μεσοθεραπεία μπορεί να αποτελέσει ένα καλό όπλο για την πρόληψη των ρυτίδων είτε σε νεαρές ηλικίες, είτε σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Εκτός από την ενέσιμη μεσοθεραπεία,  υπάρχει το καινοτόμο σύστημα με eye roller. Το EyeCell gene re-birth system αντιμετωπίζει τις ρυτίδες και τους μαύρους κύκλους που παρουσιάζονται γύρω από την περιοχή των ματιών, αποτέλεσμα της φωτογήρανσης και της ηλικίας.
Η θεραπεία περιλαμβάνει ειδικό eye serum με πανθενόλη, βοτανικά εκχυλίσματα και βίο-πεπτίδια. Η απορρόφηση των ενεργών αυτών συστατικών υποβοηθείται με την χρήση micro needling με eye roller που εισχωρεί στην επιδερμίδα και στο χόριο ενισχύοντας την διείσδυση των ενεργών συστατικών του eye serum και την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων σημαντικών για την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Στη συνεχεία τοποθετείται ειδικό εμποτισμένο σε ηρεμιστικά και ενυδατικά συστατικά patch για 20 λεπτά και η θεραπεία ολοκληρώνεται με την χρήση της ειδικής κρέμας με βίο-πεπτίδια που ενισχύουν την δράση του ενεργού serum. Η συνολική διάρκεια της θεραπείας είναι 30-40 λεπτά, είναι ανώδυνη και έχει ελάχιστα ορατά σημάδια για μερικές ώρες. Η συνολική και ολοκληρωμένη θεραπεία χαρίζει ανανέωση στην κουρασμένη περιοχή των ματιών, ελαχιστοποιεί τις μικρές ρυτίδες , βελτιώνει τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια. Το πρόσωπο όλο είναι πιο φωτεινό και ακτινοβολεί το βλέμμα.

Αν σκέφτεστε να προχωρήσετε σε μεσοθεραπεία, συμβουλευτείτε μας, για να σας προσφέρουμε την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Γυρίστε τον χρόνο πίσω με την μεσοθεραπεία