Σπυράκια προσώπου στην ενήλικη ζωή και σίγουρα όχι σε εφηβική φάση;  Μεγάλος μπελάς. Οι αιτίες πολλές, μεταξύ των οποίων οι ορμονικές διαταραχές του οργανισμού, η έμμηνος ρύσης, το άγχος, η κακή διατροφή και οι καταχρήσεις και μια σειρά από άλλους παράγοντες που μπορεί να είναι αυτοάνοσο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας δερματολόγος γιατρός είναι αυτός που θα κάνει την διάγνωση για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα από την ρίζα του. Τα επίμονα σπυράκια χρειάζονται σίγουρα  παρακολούθηση από δερματολόγο, εφόσον απαιτούν πιο δραστική αντιμετώπιση. Ο δικός μας ρόλος, της επαγγελματία αισθητικού, είναι να σας θυμίζουμε πόσο σημαντικό είναι να φροντίζετε καθημερινά την υγιεινή του προσώπου σας. Παρακάτω θα διαβάσετε 7+ 1 τρόποι για να αποτρέψετε την ακμή. Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει ταλαιπωρηθεί από αυτά τα κόκκινα, ανεπιθύμητα σπυράκια, γι’ αυτό κι εμείς θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να αποφύγετε την εμφάνισή τους.

Aκολουθήστε τις συμβουλές μας:

1. Πείτε τέλος στο κάπνισμα. Ναι, καλά ακούσατε, αυτή η κακή συνήθεια, που αποτελεί πηγή κακού για πολλές ασθένειες, ευθύνεται και για την εμφάνιση της ακμής.

2. Κρατήστε μακριά από το πρόσωπό σας τα καλλυντικά προϊόντα που αφορούν το styling των μαλλιών σας, όπως κερί, λακ, τζελ μαλλιών. Η επαφή αυτών των προϊόντων είναι ότι χειρότερο για το πρόσωπο. Φράζουν τους πόρους επιβαρύνοντας το δέρμα σας.

3. Μην χρησιμοποιείται προϊόντα που περιλαμβάνουν ελαιόλαδο ή άλλα λιπαρά συστατικά. Προτιμάτε ουδέτερα σε PH καθαριστικά σαπούνια, αλλά και κρέμες προσώπου. Προσοχή, ακόμη κι αν έχετε ακούσει για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου, αυτό μπορεί να αποβεί «καταστροφικό» για το δέρμα σας, ειδικά αν αυτό είναι ήδη λιπαρό.

4. Να χρησιμοποιείτε πάντα πινέλα, βουρτσάκια και σφουγγαράκια για την τοποθέτηση των καλλυντικών μακιγιάζ στο πρόσωπό σας. Ποτέ με τα χέρια. Και μάλιστα, να φροντίζετε να απολυμαίνετε τα πινέλα σας αρκετά συχνά.

5. Φροντίστε να μην ακουμπάτε το πρόσωπό σας στο μαξιλάρι όταν κοιμάστε την νύχτα. Αν σας αρέσει να κοιμάστε μπρούμυτα, να αλλάζετε συχνά την μαξιλαροθήκη σας ή να τοποθετείτε καθαρές πετσέτες πάνω σε αυτό.

6. Καθαρίστε το κινητό σας με μια μπατονέτα βουτηγμένη στο οινόπνευμα τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα, για να σκοτώσετε τα μικρόβια που βρίσκονται πάνω σε αυτό. Το κινητό τηλέφωνο είναι μια συσκευή που χρησιμοποιούμε καθημερινά φέρνοντας το σε στενή επαφή στο πρόσωπό μας.

7. Μην ακουμπάτε το πρόσωπό σας με τα χέρια σας, γυμνά και πριν τα απολυμάνετε. Συνήθως το κάνουμε είτε από αμηχανία είτε ασυναίσθητα, αλλά θα πρέπει πάντα να το σκεφτόμαστε και να το αποφεύγουμε.

8. Εφαρμόστε έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου με ατμό, τουλάχιστον κάθε έξι μήνες και διατηρείστε το πρόσωπό σας καθαρό και ενυδατωμένο, κυρίως μετά από περιόδους με έντονες καιρικές συνθήκες, όπως τον χειμώνα ή το καλοκαίρι.

Eάν παρόλο αυτά αντιμετωπίζετε πρόβλημα ακμής προσώπου, ένας βαθύς καθαρισμός θα βοηθήσει την κατάσταση. Εκμεταλλευτείτε την Προσφορά στον Καθαρισμό Προσώπου  και κλείστε εγκαίρως το ραντεβού σας!

7 + 1 τρόποι για να αποτρέψετε την ακμή