Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις

1. Θα είναι ερεθισμένο το δέρμα μου μετά τον καθαρισμό προσώπου;

Το πιθανότερο είναι να είναι ελαφρώς ερεθισμένο το δέρμα του προσώπου σας. Ο ερεθισμός συνήθως υποχωρεί μέσα σε 24 ώρες. Εξαρτάται, βέβαια, από τον τύπο του δέρματος και από την ευαισθησία αυτού σε περιπτώσεις μηχανικής πίεσης ή αύξησης θερμοκρασίας (λόγω του ατμού).

2. Τι είναι το φυτικό peeling και σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται;

Είναι ένα peeling που έχει ως βάση μείγμα διαφόρων βοτάνων (spongilla, lacustris, s.fragilis, leidy, ephydatia, fluviatitis). Στο μείγμα προστίθεται μια όξινη λοσιόν και δημιουργείται ένας πολτός, ο οποίος τοποθετείται στο δέρμα και με την τριβή προκαλεί ισχυρή απολέπιση με ξεφλούδισμα του δέρματος. Σκοπός είναι η πλήρης ανανέωση της επιδερμίδας, όχι μόνο της ανώτερης στοιβάδας, αλλά και των κατώτερων στοιβάδων.

Είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση ελαφριάς ή σοβαρότερης ακμής, καθώς έχει και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Επίσης, ενδείκνυται για αντιγήρανση, αντιμετώπιση δυσχρωμιών ή και εξομάλυνση ουλών ή άλλων βλαβών του δέρματος.

3. Πώς γίνεται η τοποθέτηση βλεφαρίδων;

Υπάρχουν δύο ειδών ψεύτικες βλεφαρίδες: οι τουφίτσες και οι ενιαίες βλεφαρίδες. Και στις δυο περιπτώσεις χρησιμοποιείται ειδική υποαλλεργική κόλλα, για να μην ερεθίζει τα μάτια. Οι ενιαίες βλεφαρίδες διαρκούν λιγότερο από 24 ώρες, ενώ οι τουφίτσες προσκολλούνται πάνω στις φυσικές βλεφαρίδες και μπορούν να διαρκέσουν έως και έναν μήνα. Και στις δυο περιπτώσεις διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, τα οποία προσαρμόζονται στο φυσικό μέγεθος της βλεφαρίδας αλλά και στο αποτέλεσμα που θέλουμε να δώσουμε. Είναι απολύτως ασφαλή και δεν προκαλούν κανένα ερεθισμό στα μάτια. Η αφαίρεσή τους γίνεται πολύ εύκολα με την επάλειψη λαδιού πάνω σε αυτές ή με ελαιώδες ντεμακιγιάζ ματιών.

4. Τι περιλαμβάνουν τα προγράμματα αδυνατίσματος;

Τα προγράμματα αδυνατίσματος είναι ένας συνδυασμός μηχανημάτων (παθητική γυμναστική) και καλλυντικών εφαρμογών. Τα μηχανήματα χρησιμοποιούνται για απώλεια πόντων, λιποδιάλυση ή σύσφιξη, καθώς και για ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Στις εφαρμογές των καλλυντικών συμπεριλαμβάνονται το μασάζ κυτταρίτιδας και η κρυοθεραπεία. Οι θεραπείες αδυνατίσματος υπολογίζονται από 8 έως 30 επισκέψεις, ανάλογα με την σοβαρότητα του προβλήματος.

Συνδυαστικά, διατίθεται και συμβουλευτική υποστήριξη από επαγγελματία διαιτολόγο- διατροφολόγο, αν κρίνεται απαραίτητο ή το επιθυμεί ο πελάτης.

5. Τι είναι η φωτοαποτρίχωση;

Είναι μια μέθοδος αποτρίχωσης, η οποία δίνει μόνιμο αποτέλεσμα στην απώλεια της τριχοφυΐας χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα φωτός. Όπως και το laser χρησιμοποιεί την μελανίνη της τρίχας με απώτερο σκοπό την καταστροφή της ρίζας της. Για τον λόγο αυτό έχει καλύτερο αποτέλεσμα στις χοντρές και μαύρες τρίχες. Συνήθως απαιτούνται 6-8 επισκέψεις για να ολοκληρωθεί η θεραπεία. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, το 10% των τριχών εξακολουθεί να βγαίνει. Οι αγωγές πραγματοποιούνται κάθε 40-50 ημέρες και εφόσον έχουν βγει οι νέες τρίχες.

Το σύστημα Apilux 2G  είναι τεχνολογία δεύτερης γενιάς, χρησιμοποιεί ένα εσωτερικό σύστημα ψύξης της κεφαλής, η οποία ερχόμενη σε επαφή με το δέρμα προκαλεί μία ελαφρά αναισθησία και μειώνει αισθητά τον πόνο.

6. Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ Laser και φωτοαποτρίχωσης;

Η βασική διαφορά τους είναι στο μήκος κύματος της ακτινοβολίας που χρησιμοποιούν. Οι τρεις κατηγορίες lasers είναι ο αλεξανδρίτης στα 755nm, το διοδικό στα 800-810nm και το Nd-YAG στα 1064nm. Όσο μεγαλύτερο είναι το μήκος κύματος, τόσο βαθύτερα πηγαίνει η δέσμη της ακτινοβολίας, οπότε θερμαίνει και καταστρέφει ολόκληρο το θύλακο της τρίχας.

Στο σύστημα Apilux 2G της φωτοαποτρίχωσης χρησιμοποιείται παλμικό φως ενός εύρου φάσματος 610- 1200nm, που σημαίνει ότι μπορεί να καταστρέψει ακόμη και θύλακες που βρίσκονται βαθύτερα στο δέρμα.

Κάποιες άλλες διαφορές, όπως το αν εφαρμόζεται σε ξυρισμένη ή μη ξυρισμένη περιοχή, αν χρησιμοποιεί ψυχρό αέρα ή κάποιο σύστημα ψύξης  για την ελαχιστοποίηση του πόνου εξαρτάται από το είδος του μοντέλου μηχανήματος και την κατασκευάστρια εταιρεία.

Οι τελευταίες έρευνες έχουν δείξει ότι η φωτοαποτρίχωση είναι περισσότερο ασφαλής για το δέρμα, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα πρόκλησης εγκαύματος.

7. Σε ποιές περιοχές εφαρμόζεται η φωτοαποτρίχωση;

Η φωτοαποτρίχωση μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές του σώματος, μηδενός εξαιρουμένης, αλλά έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε περιοχές όπου εκφύεται χοντρή και μαύρη τρίχα. Έχει καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα και ιδίως σε περιοχές όπως το μπικίνι και οι μασχάλες. Χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει ότι και στις υπόλοιπες περιοχές δεν μπορούμε να επιτύχουμε το ανάλογο επιθυμητό αποτέλεσμα της πλήρους εξάλειψης της τριχοφυΐας, μετά τον απαιτούμενο χρόνο επισκέψεων.
Η εφαρμογή της φωτοαποτρίχωσης στο πρόσωπο πιθανόν να χρειαστεί περισσότερες συνεδρίες από τον μέσο όρο (7-8), επειδή συνήθως η τριχοφυΐας της συγκεκριμένης περιοχής είναι λεπτότερη και ανοιχτόχρωμη. Από την άλλη, η τριχοφυΐα εξαρτάται από τους ορμονικούς παράγοντες του κάθε ανθρώπινου οργανισμού, πράγμα που δυσκολεύει την οριστική εξάλειψή της.

8. Σε ποιές περιπτώσεις προτείνεται η ηλεκτρική αποτρίχωση;

Η ηλεκτρική αποτρίχωση εφαρμόζεται συνήθως στο πρόσωπο και όταν ο αριθμός των τριχών είναι μικρός. Επίσης, σε άλλες περιοχές του σώματος με μειωμένη τριχοφυΐα, όπως η κοιλιά και το στήθος. Αυτό συμβαίνει επειδή καταπολεμάται η κάθε τρίχα ξεχωριστά. Αξίζει να αναφερθεί ότι μπορεί να συνδυαστεί με την φωτοαποτρίχωση για να τελειοποιήσει το αποτέλεσμα.
Η επανάληψη της συνεδρίας εξαρτάται από τον χρόνο επανεμφάνισης της τριχοφυΐας. Είναι η μόνη μέθοδος που εγγυάται 100% απαλλαγή από την τριχοφυΐα.

9. Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τις πανάδες στο πρόσωπο;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εξάλειψης των πανάδων στο πρόσωπο. Αυτός που προτείνουμε και εφαρμόζουμε στο ινστιτούτο αισθητικής μας είναι η φωτολεύκανση με τη βοήθεια μηχανήματος Apilux 2G. Με το παλμικό φως επιτυγχάνεται ο σταδιακός αποχρωματισμός του λεκέ ή της πανάδας. Η εφαρμογή γίνεται κάθε 20- 30 μέρες και απαιτούνται συνολικά 5-6 επισκέψεις, που εξαρτάται από το πόσο σκουρόχρωμος είναι ο λεκές/ πανάδα, αλλά και από το χρονικό διάστημα ύπαρξής του.
Ακόμη μία αποτελεσματική μέθοδος είναι η χρήση οξέων φρούτων (ΑΗΑ). Πρόκειται για μια θεραπεία με δραστικά καλλυντικά που προκαλούν την σταδιακή απολέπιση του δέρματος. Η μέθοδος αυτή είναι πιο ήπια σε σχέση με την φωτολεύκανση γι΄ αυτό χρειάζονται συχνότερες και περισσότερες επαναλήψεις.

10. Τι είναι η φωτοανάπλαση;

Είναι μία δραστική μέθοδος αντιγήρανσης και σύσφιξης του προσώπου. Και σε αυτή την περίπτωση εφαρμόζεται η τεχνολογία του παλμικού φωτός (Apilux 2G). Το ερυθρό φάσμα του φωτός διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι το δέρμα αναπλάθεται από μόνο του με φυσικό τρόπο. Ωστόσο, χρησιμοποιούμε συνδυαστικά ειδικές μάσκες για να επιτύχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

11. Πώς ξέρω ότι οι συναλλαγές μου στο eshop είναι ασφαλής

Όλες οι συναλλαγές με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας πραγματοποιούνται από την Τράπεζα Πειραιώς, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, η οποία παρέχει ασφαλείς servers για όλες τις παραγγελίες και χειρίζεται με ασφάλεια όλα τα προσωπικά σας δεδομένα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τις συναλλαγές σας το PayPal, μια διεθνώς αναγνωρισμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών.

12. Μπορώ να παραγγείλω χωρίς χρέωση της πιστωτικής μου κάρτας;

Υπάρχουν δυο τρόποι για να μην χρεωθεί η πιστωτική σας κάρτα. Μπορείτε να παραγγείλετε “επί αντικαταβολή” αλλά μόνον στην Ελλάδα και την Κύπρο με επιπλέον χρέωση 3 ευρώ και 7 ευρώ αντίστοιχα. Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε σαν τρόπο αποστολής «Παραλαβή από το Ινστιτούτο Αισθητικής», οπότε θα εξοφλήσετε την παραγγελία σας με μετρητά κατά την παραλαβή της και δεν θα χρεωθείτε με μεταφορικά έξοδα.